Gezondheid, Persoonlijk, Spiritueel

Wat zijn edelstenen en welke moet ik dragen?

Edelstenen: ik ben groot fan. Een edelsteen kan ondersteunend werken of een zetje in de goede richting geven. Ook werken ze vaak beschermend, daardoor zijn edelstenen voor mij als openstaande HSP’er onmisbaar! Sommige stenen kwamen bewust op mijn pad en voor sommigen heb ik bewust gekozen. Hoe doe je dat en welke stenen raad ik aan als basis?

Een edelsteen is een natuurlijk mineraal. Ze worden gevonden over de hele wereld. De meeste edelstenen bestaan uit  verschillende mineralen en ze zijn er in verschillende vormen, kleuren en maten. De meest kostbare stenen ken je waarschijnlijk wel. Dit zijn namelijk de diamant, robijnen en de smaragd.

Alhoewel de werking van edelstenen nooit wetenschappelijk bewezen is, kunnen ze wel degelijk een (zowel negatieve als positieve) uitwerking hebben. Hier hoef je niet per se open voor te staan, de edelsteen doet vanzelf zijn werking. Dit komt door de trilling die edelstenen afgeven. Het lijkt misschien een wezenloos ding, maar net als ieder object hebben edelstenen een energieveld dat constant in beweging is.

Energieveld

Misschien werd je wel eens toegetrokken naar een bepaalde steen en heb je er wel eens een vastgehouden. Als je aandachtig voelt kan je verschillende sensaties in je hand voelen. De trilling die de steen heeft komt dan met jouw energetisch veld in aanraking. Edelstenen hebben allemaal verschillende golflengtes, net als mensen. Door een steen te dragen kan de golflengte van een edelsten jouw golflente in balans brengen. Sommige edelstenen hebben een uitwerking op je gehele energieveld (bijvoorbeeld de bergkristal) en sommigen werken voor specifieke organen (bijvoorbeeld de turkoois). Er zijn tal van edelstenen die voor verschillende doeleindes gebruikt kunnen worden.

Welke edelsteen?

Oké genoeg scheikunde.

Toeval bestaat naar mijn mening niet. Heb je wel eens gehad dat je naar een bepaalde steen werd toegetrokken? Of iemand je ketting gaf met een mooie steen en je die jaren met plezier draagt? Dan komt deze steen op je pad om je ergens bij te helpen. Misschien te zweverig voor je, maar zo zie ik het. Als je stenen weer kwijtraakt, dan heb je ze niet meer nodig. Of na verloop van tijd komen er barstjes in je steen, dan heeft deze zijn werking gedaan. Edelstenen weten jou te vinden en gaan ook weer weg.

Maar hoe vind je een juiste steen als er niet direct een steen naar je toekomt? Het kan voor sommige mensen lastig zijn vanuit gevoel een edelsteen uit te kiezen die bij hen past. Zij staan nog niet echt open voor hun intuïtie. Je kan dan kiezen voor een steen die zich specifiek richt op klachten. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een steen die je mooi vindt.

Geen zin om te zoeken maar wil je wel een fijne steen? Hier vijf stenen waarvan naar mijn idee iedereen ze kan dragen.

De basisstenen

Bergkristal

De bergkristal stimuleert of kalmeert, afhankelijk van wat er nodig is. Ook brengt de steen harmonie en balans. Het is een erg zachte en fijne steen. Ook is de bergkristal een bijzondere steen. Deze steen is namelijk erg geneeskrachtig en beschermt je energieveld tegen negatieve invloeden. Bergkristal werkt ook ondersteunend bij alle vormen van (energetische) therapie en spiritueel werk.

Bergkristal vind ik voor iedereen een regelrechte aanrader omdat deze steen genezend werkt en helpt om in je eigen energieveld te blijven. Voor alle HSP’ers eigenlijk een must dus.


Zwarte toermalijn

Toermalijn is een mooie zwarte steen die reinigt, beschermt én helpt om te aarden. Deze steen zorgt er voor dat je beschermd blijft tegen elektromagnetische straling, straling van mobiele telefoons en computers, stress en spanning. En dit werkt echt! Als ik achter de computer werk dan heb ik steevast een toermalijn naast me liggen. En dat is vaak, dus een zwarte toermalijn is onmisbaar in mijn leven.

Ook brengt deze steen alle chakra’s in balans gebracht. Dit voelt ontspannend aan. De steen vermindert zo blokkades, angst en het aannemen van een slachtofferrol.

Maansteen

Deze steen kan beige, groen, grijs, zwart of wit zijn. Daarnaast kan deze steen een paarlemoerachtige of blauwe glans hebben. Een beetje hetzelfde idee als de verscheidenheid van de emoties van een vrouw zullen we maar zeggen ;).

As we speak is deze steen erg aangenaam voor vrouwen. De steen heeft namelijk een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie. De steen bevordert je intuïtie en kalmeert de emoties.

De Maansteen is de belangrijkste steen ter ondersteuning van vruchtbaarheid en bevordert intuïtie en relativeringsvermogen. De steen brengt harmonie en werkt op de cyclus van de vrouw. Het brengt het mannelijke en vrouwen mooi in harmonie. Ook mannen kunnen een maansteen dragen, die op een zachte manier vrouwelijke kracht nodig hebben. Dus voor iedereen die zijn yin/yang in balans wil brengen is deze steen heel geschikt.

Groene aventurijn

Deze steen heb ik jaren gedragen. Ik draag ‘m niet meer, maar deze steen in onmisbaar in deze lijst. Voor mij voelt de steen wat te soft, maar hij is zeker onmisbaar in deze lijst.

Groene aventurijn voelt enorm beschermend en zacht. Hij geeft je geduld en een algemeen gevoel van welzijn. De steen kalmeert en bevordert ontspanning. Deze steen is voor iedereen die wat geduldiger, positiever en creatiever in het leven wil staan. Tevens werkt de steen om te focussen en recht op je doel af te gaan. Deze steen heeft zeker deze uitwerking op mij gehad en nu heb ik behoefte aan andere stenen. Maar ik weet nog dat aventurijn mij echt een kalmerend effect gaf. Aventurijn brengt ook de emoties in balans dus deze steen heeft echt een enorme positieve uitwerking (bij iedereen). Werkt ook goed bij klachten die ontstaan door stress, zoals slapeloosheid en hoofdpijn. Fijn steentje!

Rozenkwarts

Rozenkwarts is de steen van de liefde. Het is een ontzettend lieve steen die ook heel geschikt is voor kinderen en baby’s. De steen trekt (spirituele) liefde aan, helpt om liefde te ontvangen en je eigen liefde te voelen. Als rozenkwarts in een ruimte ligt brengt ze harmonie liefde en rust. Voel je je overspannen? Heb je veel behoefte aan liefde en bevestiging? Voel je je alleen? Koop dan zeker deze steen en leg ‘m ‘s nachts onder je kussen of draag ‘m overdag in je bh. Deze steen is echt een knuffelsteen en een enorme rustgever.

 

Witte jade

Witte Jade is ook een fijne steen. Deze steen werkt beschermend en trekt geluk succes en rijkdom aan. Ook helpt Jade verbinding te maken met de natuur en dieren. Fysiek werkt deze steen ontgiftend.

De steen leert dat je er mag zijn en we allemaal verbonden zijn. Dat je je niet overmatig hoeft aan te passen en leert je eigen grenzen te stellen. Daarnaast kalmeert het de zenuwstelsel, fijn als je hooggevoelig bent. Tot slot stimuleert jade liefde, wijsheid en vriendschap. Fijn hè?

 

Ik hoop dat je wat aan het lijstje hebt! Ik draag bijna alle stenen die hierboven beschreven of heb ze met plezier bij me gehouden. En ik heb er nog veel meer thuis liggen. Soms komen ze op je pad en soms is het een beetje zoeken. Ik zou edelstenen zeker proberen als je klachten hebt of wel wat ondersteuning kunt gebruiken! Daarnaast zijn ze ook erg mooi om gewoon naar te kijken natuurlijk.

Heb jij een favoriete edelsteen? Laat het achter in de comments!

Alle foto’s: © Pixabay 

 

 

 

 

 

 

1 thought on “Wat zijn edelstenen en welke moet ik dragen?

  1. Leuke blog. Een labrodiet helpt ook goed voor hooggevoelige mensen. De steen maakt rustig en geconcentreerd en hij beschermd 🙂

    Groetjes

Leave a Reply

You have to agree to the comment policy.