Mind Persoonlijk Recensies

Review: Handlezing door een handcoach

©  pixabay

Handlezen wordt lang niet altijd serieus genomen. Er wordt gedacht aan een vrouwtje die op de paranormale beurs staat met een glazen bol. Dat kan handlezen óók zijn, maar het is zoveel meer dan dat alleen. Het is toch bizar hoeveel lijntjes, groefjes, tekens en afdrukken er in je handen (en voeten) staan? Daarom zouden we handlezen misschien wél serieus kunnen nemen. Ik zie handlezen in ieder geval niet als ‘de toekomst voorspellen uit lijnen’, maar een middel om de persoonlijkheid te duiden. Met handlezen kan je namelijk karaktereigenschappen, talenten en levensuitdagingen opsporen. Dit ligt allemaal beslagen in de patronen in je hand. Ik vind dit tof en om die reden liet ik mijn handen lezen. Dus lees gauw wat eruit kwam en wat ik ervan vond!

Handlijnkunde wordt al eeuwenlang toegepast in heel veel verschillende landen. De oorsprong ligt waarschijnlijk in India, omdat handlezen vaak in verband wordt gebracht met het hindoeïsme. De achterliggende reden hiervan is dat er Hindoestaanse geschriften gevonden zijn die het handlezen beschrijven, die vijfduizend jaar oud zijn. Vanuit India heeft deze leer zich naar de rest van de wereld verspreid. Na verloop van tijd zijn er zodoende verschillende versies ontstaan.

Met handlezen kunnen sommige mensen de toekomst van iemand inzien, maar er kunnen ook technische kanten worden belicht. Je kan zoals gezegd iemands karakter lezen en zien hoe degene met situaties omgaat. Er is hierin verschil tussen beiden handen. Je linkerhand is de spiegel van je emoties, je ziel en gevoelens. Je rechterhand staat voor je talenten, ratio, gedrag en hoe je overkomt op anderen.

Iedere lijn, iedere afdruk zegt iets over jou als persoon. Er is zelf onderzoek gedaan naar het verband tussen bepaalde patronen in vingerafdrukken en het risico op borstkanker. En ook worden er verbanden gelegd tussen patronen in de handen en andere aandoeningen. Dus dat handlezen een Jomanda-tafereel is, is zeker achterhaald.

Handcoach

Er zijn verschillende mensen die handen kunnen lezen. En tegenwoordig heb je steeds meer zogenaamde moderne handlijnkundigen. Zo ook handcoach Melissa Kamstra. Doordat ze altijd meer en sneller wilde in het leven, kreeg zij een aantal jaar geleden een burn-out. Daar begon haar pad van zelfkennis en persoonlijke ontwikkeling. Zodoende kwam ze in aanraking met handlijnkunde. Zij was in eerste instantie sceptisch, want waren het nou open deuren? Of zat er echt een kern van waarheid in? Ze was dan ook verbaasd dat al haar persoonlijke kenmerken en uitdagingen werden blootgelegd via haar handen. Daarom besloot ze er een opleiding voor te doen zodat ze er andere mensen mee kan helpen. Daarnaast is ze ook opgeleid tot coach. Op die manier helpt ze nu mensen via handanalyses. Door praktische handvatten te geven helpt ze mensen bij hun belemmerende overtuigingen en valkuilen.

Handlezen integreert mij ook, maar ik had me er eerlijk gezegd nog nooit echt in verdiept. Om erachter te komen of het echt zo zweverig is als sommige mensen doen geloven, restte mij maar één ding en dat was: mijn handen laten lezen!

Ik was heel benieuwd wat er uit de analyse zou komen en heb om die reden een afspraak gemaakt bij Melissa voor een consult van een uur.

Analyse

Bij aankomst vertelde Melissa gelijk dat ze geen toekomst voorspelt en ook geen zweverig type is, maar dit had ik ook gelezen op haar website. Ze komt ook heel nuchter en praktisch over, echt als een coach! Dat vond ik zeker fijn. Ze legde uit dat je handen je vertellen hoe je in elkaar steekt. Ze kunnen je verleden laten zien, welke jaren belangrijk waren en of je iets heb achtergelaten of nog veel vasthoudt. Je handen laten ook zien hoe je nu bent en hoe je je handlijnen positief kunt veranderen in de toekomst (die vervagen dan).

Ze bekeek mijn handen en vertelde dat links (zoals eerder vermeld) voor mij als persoon als staat, en rechts voor hoe de wereld mij ziet en voor fysieke kenmerken. Eerst bekeek ze de vingertoppen van mijn linkerhand. Ze vertelde dat ik een aardeteken ben, maar ook een waterteken. Een waterteken laat zich leiden door zijn gevoelens en emoties, maar een aardeteken weer door logica en ratio. Logische samenhangen vinden watertekens niet zo interessant, maar de aardetekens des te meer. Aarde gaat namelijk voor het praktische. En water voor het abstracte. Water is verder zorgzaam, flexibel en aanpassend. En is ontzettend gevoelig voor wat er bij anderen gebeurd. Als je aarde versus water ziet, hebben ze beide gemeen dat ze zoeken naar veiligheid.

Dat ik een aardeteken ben wist ik al wel, want ik ben een Maagd van sterrenbeeld (een aardeteken). En ik wist natuurlijk dat ik veel nadenk en analyseer en mijn emoties zo orden. Maar dat ik ook daadwerkelijk beide types ben, en daardoor bijvoorbeeld structuur nodig heb (aarde), maar ook zeer soepel en flexibel ben (water) wist ik niet. Ik zou bijvoorbeeld overal kunnen wonen, daar ben ik soepel in. Maar dan wel ergens in een fijn huisje. Ik voel me ook echt een huismuts en globetrotter ineen, dus dat klopt ook.

Ook komt in mijn handen sterk de drang naar vrijheid en zelfstandigheid naar voren. Deze kenmerken komen uit het gegeven dat mijn hoofdlijn en levenslijn los van elkaar staan. Mijn water/aarde-element kan ook wel eens in strijd met elkaar zijn. In de vrijheid die ik nodig heb, heb ik namelijk behoefte aan structuur en vastigheid. Ik wil weten waar ik aan toe ben, maar wel mijn eigen weg bepalen.

Verder zag Melissa aan de stand van mijn pinken dat ik eigenwijs ben. Ik heb daardoor een sterke eigen mening. Andere tekens lieten zien dat ik vertrouwen in mezelf heb, maar toch ergens erkenning wil. Ook ben ik goed in staat om volledig te ‘zijn’ en zag ze dat een coaching rol voor mij is weggelegd. Ik wil namelijk veel onderzoeken en mensen helpen, doordat ik zorgzaam ben. Heel herkenbaar allemaal!

Boekenruggetje

In mijn rechterhand zag Melissa dat ik veel interesses heb, en dus nooit één ding zou doen wat voldoening geeft. Ik heb een brede belangstelling en haal uit verschillende gebieden mijn voldoening. Ik ben daarom een allrounder, maar al mijn werk moet wel in relatie tot elkaar staan.

Ook zag ze iets wat ik best frappant vond. Ze zag namelijk dat ik een dubbele hartlijn in mijn rechterhand heb. Dit betekent dat je jezelf beschermt omdat je niet goed bij je eigen gevoel kan blijven van karakter. Dat is dus iets wat ik sinds een jaar echt aan het leren ben (als HSP’er is dit zeker ook kenmerkend). Want ik moet wel bij mijzelf blijven. Dat was echt iets waar ik mee bezig ben en mijn hele leven mee zou werken.

Ik vind het namelijk belangrijk om begrepen te worden, maar dit is tevens een grote valkuil. Niet iedereen hóeft en kàn je begrijpen! Dat zeg ik ook altijd tegen andere mensen. En er zijn genoeg mensen die jou wel (gaan) begrijpen. Als ik dit beter onder de knie krijg en volledig op mezelf leer te vertrouwen, vervaagt tegelijk die extra lijn ook.

Verder zei ze ook weer veel bevestigende dingen, zoals dat ik veel ruimte en tijd voor mijzelf nodig heb. Ook las ze uit mijn handen dat ik mensen kan genezen, via taal of fysiek. Dit is ook hetgeen wat ik mijzelf de rest van mijn leven zie doen. Wat ook wel een grappig detail was, is dat mijn rechterhand een zogenaamd boekenruggetje heeft. Dat is dus een tekentje dat staat voor het schrijversvak. Dit vond ik natuurlijk erg aangenaam om te horen! En dat wist ik ook wel, want ik ben schrijver van beroep. Maar toch leuk dat er dan ook zelfs een symbool daarvoor is, en dit in mijn rechterhand gekerfd is. Het zijn twee diepe grove lijnen onder je ringvinger, bij mij in de vorm van een v. Heb jij dit ook?

Je hebt het zelf in de hand

Ik vond het handlezen onverwachts écht een openbaring. Nu bewandel ik al vrij lang het pad van bewustzijn en ook dit gaf me echt weer even een bevestiging op bepaalde vlakken die ik eerder tegenkwam. Op iedere weg die ik bewandel krijg ik te horen of te zien dat ik bij mijzelf moet blijven, mag loslaten en mijn eigen pad echt mag (en zelfs moet) bewandelen. Dan ben ik op mijn gelukkigst en zodoende kan ik anderen daar ook weer mee helpen.

Melissa is een ervaren coach. Daardoor kan ze goed begeleiden bij hetgeen wat ze leest in je handen. Die werkwijze vond ik fijn. Ze heeft mijn karaktereigenschappen blootgelegd, mijn talenten heel specifiek verhelderd en tekenen uit het verleden en tendensen uit de toekomst laten zien. En iemand die even met je meekijkt is altijd fijn! Want zelfkennis is toch wel de mooiste kennis die er is toch? Zodat we weer wat dichter bij ons zelf (leren) staan en met een open hart leven. Dat gaat immers nooit vervelen.

En dat was het. Dan komt het namelijk weer op jezelf aan. Je hebt het namelijk allemaal zelf in de hand. Reflecteren, terug op je paard en weer dóór.

Wil je ook je handen laten lezen door Melissa? Bezoek dan haar website voor meer info.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.

Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een aarde én watertype, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei perfecties en imperfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.

Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met de hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, en nodig jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light.

💙

Leave a Reply

You have to agree to the comment policy.