Stories

Pijn is je leermeester

Proberen de onvermijdelijke pijn, rommeligheid en onvoorspelbaarheid te vermijden die bij het leven hoort, weerhoudt je ervan om te leren.

_

Lijden is het resultaat van het leven proberen te vermijden, maar het leven kan niet worden vermeden omdat je HET leven BENT. Dus het maakt niet uit hoeveel je probeert te perfectioneren, te pleasen of te bewijzen; je kunt niet aan jezelf ontsnappen.

_

Als iets je pijn doet is het beste om de pijn te doorvoelen, totdat het zijn kracht over je verliest. Maar, alleen als je een goed leven wilt 😉. En de echte truc hierbij is: in staat zijn om dit aan te gaan met je hart open.

_

Pijn is niet jouw keuze, maar herstel is dat wel. En pijn is de enige manier om jouw kracht bloot te leggen, en deze te gebruiken om positief te transformeren (en ja, je moet jezelf transformeren in het leven, omdat verandering het enige constante is).

_

Onze momenten van groei ontstaan meestal uit pijn, dus het klinkt harder dan het is. Dus wees dankbaar voor je pijn, want het is een geschenk. Pijn is namelijk je leermeester, en het is aan jou wat je met zijn lessen doet 🌱.

Leave a Reply

You have to agree to the comment policy.