Poëzie

Emoties zijn er om gevoeld te worden

Vanmiddag vroeg ze me: ‘Hoe laat jij dan los?
Ik keek op en antwoorde haar: ‘Dat doe ik niet. Ik laat niet los.’
Haar gezicht keek me vragend aan, en ik vulde aan: ‘Ik laat het juist toe. Ik aanschouw het, kijk ernaar, strijk mijn vingers er langs, zie en voel al haar kleuren en voel het tot in het diepste van mijn vezels. Tot ik het heb doorvoeld zonder schuld.’ ‘Wat gebeurt er daarna?’, vroeg ze zachtjes.
‘Dan laat het mij los’, zei ik kalm. 🌟 

– S.

Emoties zijn er om gevoeld te worden. Hoe meer afstand je neemt, hoe meer je de golven van een afstand aanziet komen. Neem je een duik erdoorheen, nieuwsgierig naar wat erachter ligt? Of laat je je meesleuren? Het mag allemaal. Een golf controleren kan echter niet, leren surfen en afstand nemen wel. Het is aan jou, lief meisje 🌸🌹.

 

 

 

 

Leave a Reply

You have to agree to the comment policy.