Eetdagboek blog

Eetdagboek van afgelopen week

En ook deze week heb ik weer een eetdagboek bijgehouden, gezien het vorige dagboek enorm veel is gelezen. Blijkbaar vinden jullie het heel leuk om te lezen wat een ander eet hihi :D. Dus ik hield gretig een dagboek bij van maandag tot en met vandaag (zondag).

Veel plezier 😉

Ma 11 november 2019

Ontbijt

Ik ontbijt met biologische rijstwafels, gemaakt van jasmijnrijst, met biologische tahin. Tahin is het bestandsdeel dat in humus zit, en ook zo als origineel erg goed te veroberen!

‘s Middags

Eet ik bij een tentje. Het wordt jasmijnrijst (ik heb iets met jasmijn vandaag), rozijnen (was echt heel goor hierin), tempeh (gebakken in kokosvet en dat was heel lekker). Niet heel erg geslaagd, al bij al wel prima.

Tijdens het werken dronk ik een cappuccino, een americano en veel water.

Daarbij at ik twee boterkoekjes, die bij de koffie kwamen.

‘s Avonds

Ik eet een maaltijd van een warung. Het wordt Nasi Campur, ofwel een mini-rijsttafel voor mijzelf, dat je zelf kan opscheppen. Ik neem nasi (witte rijst), gekookt ei, kokossausje, sayur (groentes), groene sambal (hmmmm) en een kippenboot voor Billy.

Tussendoor

Biologisch chocoladereepje, zeewierrijstcrackers met tahin (deze waren echt superlekker).

Verder veel water (want het was 33 graden vandaag!).

Dinsdag 12 november 2019

Ontbijt

Ik ga mountainbiken deze dag. Ik word om zes uur ‘s ochtends opgehaald, en eet als ontbijt twee zuurdesemboterhammen met tahin, en ik drink hierbij thee.

‘s Middags

Eet ik zuurdesemboterhammen met tahin (meegenomen), twee bananen en drink ik water.

‘s Avonds

Ik bestel een spaghetti met met tomatensaus en gegrilde aubergine er doorheen. Daarnaast eet ik ook een pizza knoflook champignon, want ik had superhonger na 3,5 uur fietsen.

Tussendoor

Water 😛

Woensdag 13 november 2019

Ontbijt

Twee bananenpannenkoeken die je hier bij je ontbijt krijgt. Ook eet ik wat watermeloen en papaya en drink ik thee.

‘s Middags

Ik ga naar Bali Buddha en bestel een broodje biologische kipkerrie, sla en rozijnen. Oef, dit broodje smaakt enorm lekker!

‘s Avonds

In de avond eet ik een kippensoep Maleisische chicken curry laksa, die ik gekocht had bij Bali Buddha. Deze soep bestond uit een chicken curry laksa :P, kwam mee met een gekookt ei en kip dus en oef deze was ook echt goddelijk.

Tussendoor

Amandelnoten en natural pringles (die ik eigenlijk echt goor vind).

Donderdag 14 november 2019

Ontbijt

Ik ontbijt wederom met twee bananenpannenkoeken, watermeloen, papaya.

’s Middags

Ik werk vandaag thuis en na het maken van een grote wandeling met Billy door de jungle, drink ik Balinese koffie van het restaurant hier. Daarbij eet ik een sandwich met ei, kip, tomaat en sla. Deze komt met frietjes en mayo :)).

‘s Avonds

‘s Avonds haal ik met een vriend Ayam Lalapan bij een tentje aan de kant van de weg, wat een gefrituurde kippenpoot met witte rijst, kool en sambal is. Heel lekker maar voor af en toe, want zo boeiend is ‘t ook weer niet. Ik drink hierbij cola.

Vrijdag 15 november 2019

Ontbijt

Ik moet echt naar de stad, om onder andere naar de apotheek, bank en dierenwinkel te gaan. Ik besluit niet te ontbijten, want fasting is soms goed, en ik wil tijd besparen.

Lunch

Ik lunch met rijst, kip (sinds wanneer ben ik zo’n Surinamer geworden vraag ik me af), en een cappuccino.

Lucky me: het is happy hour dus ik krijg een drankje van de zaak. Natuurlijk kies ik een of ander mega vaag drankje, dat bestaat uit sojasaus(?) (hier kwam ik pas na het drinken van het drankje achter), bruine suiker en nog wat onverstaanbare dingen. Op het menu zag ik kokos staan, waarop ik mijn keuze gebaseerd had, maar ik heb die hele kokos niet geproefd hoor. Het was een hele dikke bruine sap en ik ben allergisch voor soja, maar het was wel lekker :P.

‘Avonds

Ik heb echt geen honger dus ik eet alleen amandelnoten, ongeveer een halve zak dat dan weer wel. Ook eet ik een zak naturel chips die ik die middag gekocht had.

Zaterdag 16 november 2019

Ontbijt

Twee bananenpannenkoeken (verrassend). Water.

‘s Middags

Ik werk thuis en bestel een spaghetti carbonara in het restaurantje hier. Deze keer was-ie wel lekker ;).

‘s Avonds

Eet ik verse tomatensoep met toast.

Tussendoor

Amandelen (verrassend), brood met tahin en pindakaas.

Zondag 17 november 2019

Ontbijt

Vandaag heb ik bahasa les van een privé-lerares, zo leuk. Voordat de les begint eet ik een hele mango en een omelet, met veel peper waardoor ik een meisje dat hier werkt aan het lachen maakt. Indonesische mensen vinden het in het algemeen heeeel raar als je peper gebruikt, en zelfs vies haha.

‘s Middags

De les ging baik :D. Ik kan nu de basis en kijk ernaar uit om de hele taal vloeiend te spreken.

Ik at weer een vers tomatensoepje, deze keer met kip (durf het beestje bijna niet meer te noemen) erin. Ook dronk ik een verse kokosnoot.

‘s Avonds

Het is nu vijf uur dus ik moet nog avondeten. Ik heb net veel water gedronken met poeder-spirulina, dit werd net een soort groene smoothie. Ik ga denk ik rijst afhalen bij een warung, ik denk met kip ;).

Ik at dus in Canggu enorm veel rundvlees (hamburgers, stoofvlees) en varkensvlees (op brood en door pasta enzo), maar doordat ik wil minderen met vlees heb ik die twee van het menu afgehaald. De bedoeling is om ook kip te laten staan, maar of dat lukt is nog maar de vraag ;).

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen wat ik at, zodat ik het niet voor niets heb bijgehouden deze week :p. Is nog meer gedoe dan je denkt, maar wel leuk om te doen! Schrijf jij wel eens op wat je allemaal eet? Ik echt nooit namelijk maar ik doe het met liefde als ik daar leuke artikelen mee vul. xx

Wat mij opvalt trouwens is dat ik weinig suiker eet, ik hou dan ook veel meer van noten en chips als tussendoor. Ook eet ik het liefst twee keer per dag warm, dan allerlei tussendoortjes.

In Nederland at ik ook twee keer per dag warm indien dat mogelijk was (en vaak ook warm ontbijt). Ik heb dan veel meer energie dan bijvoorbeeld brood bij lunch en dan tussendoortjes. Mij maak je echt veel blijer met een bord pasta dan twee boterhammen ‘s middags, maar dat is voor iedereen anders natuurlijk. Ben heel benieuwd hoe jullie eten eigenlijk!! Laat eens een comment achter met wat je op een dag heb gegeten, lijkt me leuk :D.

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda. Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een aarde én watertype, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei perfecties en imperfecties: net als jij. Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren. Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met de hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde. Hier laat ik al mijn kaarten zien, en nodig jou uit om hetzelfde te doen. Spread the light. 💙

Leave a Reply