HSP, Stories

Één van de meest gelezen artikelen op mijn blog

het artikel dat gaat over het verband tussen HSP en trauma’s.

Ik heb zelf in die tijd dat ik het schreef (2017) ook veel aan dat artikel gehad, door weer dieper te graven op dit onderwerp (you teach best what you most need to learn). Zodoende heb ik EMDR- therapie gedaan en ben ik zo goed als genezen van al mijn trauma’s.

Een trauma is niet alleen maar een ongeluk of een een andere ernstige ramp die je hebt meegemaakt. Een trauma is een gebeurtenis waarin je zo onveilig voelde dat je hersens je verdoofde op dat moment(en) om niet te voelen. Dit heeft veel impact op je gehad en heb je nooit meer willen voelen. Tot op de dag van vandaag heb je het daarom niet verwerkt, en dat kan van alles zijn. Je blijft erin hangen als een vastlopende plaat en herbeleeft eigenlijk iedere dag je trauma, omdat je wel eraan denkt en je lichaam wil dat je het verwerkt.

Bedolven onder trauma’s leef je iedere dag in het verleden, en lijd je door pijn die eigenlijk allang voorbij is. Maar jij zit nog in dat moeras. Je begrijpt vast dat dit veel impact heeft op je huidige bestaan. Je processen gaan langzaam en sommige zijn stopgezet. Zonde!

Aan de hand van dit artikel heb ik ook prachtige mensen mogen coachen, die online dit artikel vonden. Het staat ook bovenaan in Google. Niet om stoer te doen, maar om te laten zien dat dit onderwerp belangrijk is en veel mensen hierop zoeken (oke beetje stoer doen😜).

Ga het artikel alsjeblieft lezen als je hoogsensitief bent en in de knel zit. Er zijn meer trauma’s in je energetisch systeem opgeslagen dan je wellicht weet. En herken je jouw trauma’s? Ga dan absoluut EMDR doen. Ik stuur al mijn coachees met trauma’s door (naast mijn coachingtraject) naar die therapie. En het werkt als een trein en snel, al is het geen quick-fix, eerder een hele intensieve en super werkzame therapie.
In een paar weken bloeien zag ik ze opbloeien, iets wat een mega voordeel is van HSP: je transformaties kunnen razendsnel gaan als je ervoor gaat.

Fijne week jij. Kus S. 💙

 

Leave a Reply

You have to agree to the comment policy.