Mind, Persoonlijk

Donkere plekken mogen er zijn

Toen ik vorig jaar werd gevraagd voor een fotoshoot en dit het resultaat was..was ik niet zo blij. Het thema was HSP en ik heb de fotograaf verteld hoe ik het leven ervoer als hoogsensitief persoon. Ik vond het concept tof bedacht (foto+verf), alleen was ik minder tevreden met het resultaat.

Toen ik de foto zag schrok ik. Waarom zoveel zwart? Ik had hem niks verteld over mijn donkere kanten (of laten zien). Ook kijk ik scheel. En mijn vriendinnetje, dat ook gefotografeerd werd, kwam veel beter uit ‘de verf’ 😉. Ik was teleurgesteld, en wilde de foto niet delen.

Nu zo’n 9 maanden later blik ik terug op deze foto, en zie ik eigenlijk dat het zo moest zijn.

Op de foto zie ik veel zwart bij mijn hart. Alhoewel ik al heel wat jaren mijzelf spiritueel en psychisch reinig, zaten er nog hele donkere plekken in mijn diepste laag die zich pas in Bali écht ontvouwden. Achteraf gezien voelde het ook zo als ik het vergelijk met nu. Ook is de foto gebruikt waarop te zien is dat ik vanuit mijn ego poseer. Op de foto’s die erna zijn gemaakt in deze shoot, zie je dat ik meer gewend ben aan de camera en terugzakte in mijn hart/lichaam. Maar het voelt ook zo, die tijd zat ik ook meer in mijn ego om mijzelf te beschermen. Ik zat toen in een relatie die zijn einde naderde, en bleek pas die maanden erop écht klaar te zijn voor mijn ontmaskering (en echt leven vanuit het hart en samenwerken met ego). Dit werk was letterlijk een spiegel van delen van mijzelf, die ik wilde verschuilen. Ik blijf het bijzonder & mooi vinden hoe alles en iedereen elkaar spiegelt in het leven. Ik was dus teleurgesteld in mijzelf, niet om het werk an sich.

Donkere plekken mogen bestaan, en juist door dat te accepteren ontvouwen deze zich en kan je ze reinigen en weghalen. Als er nu zo’n artwork wordt gemaakt zal deze dan ook veel meer kleur (ik denk groen, roze en blauw) bevatten. Mijn hart is nu geopend, is groen en heeft véél minder donkere plekken .

Ik ben zo blij hoe ik getransformeerd ben in 2018 en voel dat 2019 zoveel meer mooie aardse en stevige groene bladeren gaat brengen.

Fijne 2019 lieve mensen. Kijk jij uit naar het nieuwe jaar? 💚🌻✨

Artwork Diederick Bullstra

@diederickbulstraphotography

Leave a Reply

You have to agree to the comment policy.