De boodschap van

De boodschap van: Hannah Sophia

‘Het is niet alleen een reis naar allerlei mooie plekken geweest, maar vooral een reis naar binnen en die is mij veel meer waard dan zes jaar bij een firma op mijn cv.’

Met pijn in haar hart zegt Hannah (29) haar appartement op in Haarlem op en trekt zo de wijde wereld in. Spijt van haar beslissing heeft ze echter nooit gehad. Reizen is namelijk haar droom en die leeft ze nu. Andere culturen laten haar namelijk inzien dat het ook allemaal zo anders kan dan wat we als mens gewend zijn.

Hannah¬†reist werkend de wereld rond. De leerlessen die ze onderweg tegenkomt,¬†wil ze doorgeven en daarmee anderen inspireren.¬†Op het moment zit ze in Chili en misschien komt ze wel nooit meer naar ‘huis’.

Wat is haar boodschap en hoe vervult zij deze?

‚Äʬ†Om maar meteen in huis te vallen: Hobby-filosoof, stylist, fotograaf, schrijver, sieradenontwerper,¬†dromer, avonturier, coach of ondernemer? Als wat zie jij jezelf het meest? Hoe laat je al deze¬†ikken¬†samenwerken?¬†

Ik ben iemand die veel wisselt van “Ik” als je het zo zou kunnen omschrijven. Ik ben er recent achter gekomen dat de Ik van schrijver mij het meeste ligt, op dit moment. Ik wil gewoon¬†cre√ęren, iets doen. Ik moet bewegen, ontdekken en vooral bezig zijn met het voeren van een bedrijf. Ik ben gezegend met een creatief oog en voel me daarom vaak een jack of all¬†trades, but a¬†king¬†of none.

‚Äʬ†Je huis verkopen, werk opzeggen en alles achterlaten om de wereld te ontdekken. Zo stopte je¬†met je sieradenlijn en trok zonder basis de wijde wereld in. Op het moment zit je in Chili,¬†zonder te weten wanneer je terugkomt. Wat is de hoofdreden dat je alles hebt achtergelaten en¬†bent gegaan? Wat was je drijfveer om dit te doen?¬†

Ik zat in een moeilijk relatie die niet goed was voor mij, dit is zeker niet de hoofdreden van mijn vertrek, maar ik kon nog lang niet aarden in Nederland. Ik voel dat er meer is, ik moet op onderzoek. Ik wilde ontdekken wie ik ben, wat mij drijft om als ik terug kom stevig in mijn schoenen te staan en echt te kunnen lanceren wat ik allemaal in mijn hoofd heb, en dat is veel!

© Iris Piers

‚Äʬ†Hoe behoud jij je focus met zoveel uiteenlopende interesses?

Dat is een goede haha, niet dus.. ik loop vaak en snel over en moest echt leren om dingen op een rij te houden, niet teveel door elkaar te doen en om pauze te nemen. Zo ga ik deze maand door Noord Chili, Peru en Bolivia met een camper. Ik besloot geen sim kaart te gaan kopen, maar echt weer eens te reizen zoals ik dat ken van vroeger. Ik heb echt los kunnen laten dat mijn aantal volgers dan zakt bijvoorbeeld, ik wil liever echtheid en die gaan niet altijd samen. Ik ga dus lekker een maand offline en dat voelt als een bevrijding.

‚ÄĘ Wat is je achtergrond en hoe ben je terecht gekomen op dit specifieke deel¬†van je pad? Wat is jouw ‚Äėverhaal‚Äô?¬†

‘Brutalen hebben de halve wereld.’

Ik had als kind al de drang om anders te zijn geloof ik. Ik stond als klein meisje uren in de rij voor een handtekening van Arcadi Volodos, een beroemde pianist en wilde op mijn 17e koste wat koste stage lopen bij Johan Nijenhuis. Toen ik eindelijk oog in oog met hem stond zei hij: nee. Ik heb de nee niet geaccepteerd en bleef aangeven dat dit echt is wat ik wil en hij een leven kon veranderen. Hij vond het prachtig en drukte me op mijn hart: brutalen hebben de halve wereld. Dat is mijn mantra geworden. Ik deins nergens voor terug en wist toen al: er komt een dag dat ze weten wie ik ben. Ik heb geen idee waarom ik dit precies dacht, maar dat is een van de weinige dingen die zeker waren voor mij. 

‚Äʬ†Was je vroeger als kind al zo reislustig?

Ik ben als kind ontzettend veel verhuisd en mijn vader reisde veel voor zijn werk, als headhunter vloog hij de hele wereld over. Ik weet nog goed dat hij me eens belde vanuit Bangkok en ik toen nog geen idee had. Later heb ik daar drie maanden gewoond. Misschien dat dat vele verhuizen toch een soort ritme bepaald geeft.

© Iris Piers

‚ÄĘ Waarmee wil je mensen inspireren, wat wil je ze vertellen?

Zeg vandaag nog tegen je geliefden, vrienden of familie wat je voelt. Eerlijk communiceren over je eigen behoeften is het mooiste cadeau wat je hebt. Zoals een groot spiritueel meester ooit zei:¬†‚ÄúYour¬†own¬†Self Realization¬†is¬†the¬†greatest¬†service¬†you¬†can¬†render¬†the¬†world.‚Ä̬†

Het is zo waar! Als jij je beter voelt straal je dat uit, handel je beter, wordt je een voorbeeld en dat is wat echte verandering is.

‚Äʬ†En waar haal jij je meeste inspiratie uit?

Mensen! Op 1!!

‚Äʬ†Je bent eenvisual¬†storysteller, welke verhalen raken jou het meest?¬†

Die van het hart. 

‚Äʬ†Heb je een doel, of reis je rond zonder een vastkader?

Het was een moeilijke weg om te leren zonder planning te leven, maar daar ligt de sleutel: in echte vrijheid ligt het geluk.

‚Äʬ†Je schrijft vaak: ik ben ook bang net als jij, maar ik doe het gewoon. Met volle angst vooruit. Kan¬†je dat nader uitleggen?

‘Het lijkt misschien alsof ik¬†fearless¬†over deze wereld trek, maar niets is minder waar.’

© Iris Piers

Ik denk dat het zichzelf redelijk verklaard; als ik alleen op reis ga ben ik ook bang. Niet zo bang als jij misschien, voor erge dingen of ziektes of de mensen in een vreemd land, maar de gewone angsten die iedereen wel kent. Om alleen te zijn, om mijn rekeningen niet te kunnen betalen, om niet aardig gevonden te worden of misschien wel niet leuk te vinden wat ik ga doen… al dat soort dingen horen gewoon bij het leven. Het lijkt misschien alsof ik¬†fearless¬†over deze wereld trek, maar niets is minder waar. Mijn grootste angst is om afgewezen te worden, grappig he?! Het enige wat mij geholpen heeft om dit bijvoorbeeld leefbaar te maken is gewoon met volle angst vooruit, doen. Niks anders gaat je meer leren en soms moet je gewoon gaan. Angst gaat niet altijd weg, en juist door te beseffen dat het iets is wat in mij mag bestaan ben ik dapperder dan ooit.

‚ÄĘ Door wat voor processen ben je doorgegaan dankzij en tijdens het reizen?

Alle¬†trauma’s¬†die ik ken uit mijn jeugd, en dat zijn er nogal veel, heb ik een plek kunnen geven op reis. Het is niet alleen een reis naar allerlei mooie plekken geweest, maar vooral een reis naar binnen en die is mij veel meer waard dan zes jaar bij een firma op mijn cv. Dit pakt niemand mij meer af en kan ik voor altijd waarborgen in mijn hart. Dit is hoe het leven werkt voor mij en ik ben ontzettend dankbaar dat ik dit zo doe. Het heeft me echt geholpen.¬†¬†

‚Äʬ†Je bent in verschillende landen geweest. Zuid Amerika, Centraal Amerika, Azi√ꬆen er is altijd nog¬†de wens om het‘gewone’¬†Europa te ontdekken, met een tent en een busje. Op wat voor manier inspireren¬†nieuwe culturen jou?¬†

‘Het is mijn doel geworden mensen te inspireren en precies dat te vertellen wat mij zo heeft geraakt; simpelweg dat het ook anders kan.’

Dat je zo duidelijk ziet dat alles wat wij doen ook zo anders kan.. Sta jij wel eens stil bijvoorbeeld bij hoe je loopt? Waar je loopt? De blaadjes aan de boom in de tuin? Zit je wel eens twintig minuten stil? Heb je je partner wel eens langer dan drie minuten echt in zijn of haar ogen gekeken, zonder weg te kijken? Daar ligt verbinding. Verbinding is wat we allemaal zoeken, dat magische geluk en het gevoel heel te zijn. Dat vond ik niet in de Nederlandse schoolbanken, maar wel in andere culturen. Het is mijn doel geworden mensen te inspireren en precies dat te vertellen wat mij zo heeft geraakt, simpelweg dat het ook anders kan. 

‚Äʬ†Welke plekken kan je aanraden om heen te gaan?

© Iris Piers

Ik ben verliefd geworden op Cambodja en India. Maar ook Zuid Amerika is echt fantastisch. Ik was een paar uur op het vliegveld van Lima en de peruanen daar waren zo ontzettend lief. De mensen in Mexico hebben mijn hart gestolen, in Chili wil iedereen je helpen en is iedereen je amigo, ik bedoel waar kan ik je niet aanraden om heen te gaan! Het is allemaal zo bijzonder, anders en inspirerend; het is maar net wat je zoekt. Ik adviseer en coach mensen veel voor hun reizen en mijn eerste vraag is altijd: waar ben je naar op zoek? Ik heb namelijk geen favoriet, alles is altijd weer anders, voor iedereen.

‚ÄĘ Je bent nu in Chili. Hoe ziet jouw leven er op dit moment uit?

Mijn week was gevuld met een aantal shoots met locale fotografen in Santiago. Ik ga een dag naar het kantoor van de opdrachtgever van mijn nieuwe klus. Ook slaap ik een beetje uit deze week omdat ik het de afgelopen tijd erg druk heb gehad en bijna elke dag om zes uur naast mijn bed stond. Ik kook deze week weer voor mijzelf, wat ik heerlijk vind na vier maanden. En ik klets wat met mijn mede reizigers.

‚ÄĘ Je leeft als digitalnomad¬†en¬†visual¬†storyteller. Hoe is dit idee ontstaan om dit te gaan doen?

‘Je bent wat je voelt en ik voel me een¬†nomad, een verteller, een dromer en overal thuis.’

Eigenlijk is dit nooit per se mijn wens geweest. Het reizen heeft mij zoveel gebracht dat ik er wel van droomde om het ooit voor mijn werk te doen. Toen ik de laatste keer terug kwam van zes weken Bali besloot ik dat ik een keuze moest maken, wil ik dit echt? Toen ben ik gaan nadenken over wat ik echt wilde, gestopt met mijn sieradenlijn en zei tegen mijzelf: ik ben visual storyteller. Twee weken later had ik een baan. Dat het echt zo werkt was voor mij ook een welkome ontdekking, maar het is zo. Je bent wat je voelt en ik voel me een nomad, een verteller, een dromer en overal thuis. 

‚ÄĘ Heb je tips als iemand overweegt ook te leven als digitalnomad?¬†

Ja heel veel.. maar het is ontzettend persoonlijk. Je moet eerst de tijd nemen om te voelen of je dit echt¬†echt¬†wilt. Mijn eerste¬†bloggers¬†ervaring was voor¬†www.meetyouatthebridge.nl, te gek! Maar ik was nog helemaal niet bezig met dat ik dit echt wilde.. Dat resulteerde erin dat er hierna ook niks van de grond kwam. Pas toen ik besloot om echt te gaan voor deze droom kwamen er klussen op mij af. Besef je dus goed wat het betekent, het lijkt een droom, werken op het strand en vanachter je zonnebril je mails beantwoorden, maar het is ook gewoon een leven en de normale zaken gaan gewoon door. Je gaat je ook op reis soms zogezegd ‘kut’ voelen en dan ben je wel mooi alleen, dat moet je kunnen handelen.

Maar ik vind het te gek! Iedereen kan dit, maar niet iedereen wil het echt. Ik krijg ontzettend vaak de vraag of ik niet een plekje in mijn koffer heb, maar als ik dan vertel wat er tegenover staat is de interesse toch vaak snel weg.. De ‘ik zou dat ook zo graag willen’ raak je aan gewend en ik knik nu en zeg ik snap het, omdat ik begrijp hoe dit leven van de buitenkant eruit ziet. Het is een droom, maar niet voor iedereen weggelegd denk ik.¬†

‚Äʬ†Om je creativiteit goed te benutten en daarin jezelf te blijven, werk je¬†voor¬†merken die √©cht bij je passen. Heb je tips voor anderen hoe je deze¬†focus behoudt?¬†

Ik heb ontzettend veel tips, maar ook dit is weer heel persoonlijk. Het werkt in dit geval niet zovan: je moet drie keer links afslaan en dan bereik je dit. Voor mij is het heel duidelijk geworden welke kant ik op wil: duurzaamheid, eco, yoga en lifestyle zijn mijn kernwaarden. Ik besef me heel goed dat het uitzoeken hiervan al een heel proces is en dat dat vaak lang duurt. Ik zie veel ondernemers worstelen met hoe lang dat dan duurt en daar de tijd niet voor nemen, dat is zonde want het is de key. Dat is misschien mijn tip: heb de moed om de tijd te nemen.  

‚ÄĘ Welke levenslessen heb je mogen leren door te leven als digitalnomad?¬†

Dat is echt ontzettend moeilijk op te noemen, het zijn er zo ontzettend veel.. Ik denk dat luisteren naar je hart en je¬†intu√Įtie¬†weer voelen de mooiste zijn geweest.. Maar ook wat ik zei over angst; juist door te beseffen dat al deze gevoelens in mij mogen bestaan ben ik gaan leven. Hiervoor moest alles weg, nu zie ik dat het onzin is en de controle van onze geest geen controle is. Stoppen met denken bestaat niet, mee leren leven wel. Dat is de sleutel.¬†

‚ÄĘ Je zegt: ik moest leren luisteren, ben perfectionistisch en gedreven en zit vaak mijzelf in de weg.¬†Heb je dit geleerd? En heb je tips om hiermee leren om gaan?

‘Ik vond pas echt rust toen ik ontdekte dat er niks op te lossen valt.’

Het komt eigenlijk neer op jezelf kennen, maar ik vond pas echt rust toen ik ontdekte dat er niks op te lossen valt. Het leven is zoals onze wijze meesters voor ons zeggen; een eindeloos pad en¬†nothing¬†is permanent. Dat voelen is het verschil en daarvoor moet je diep durven gaan. Gelukkig heb ik dat nooit eng gevonden. Mijn tip hierin zou vooral zijn besef je dat je perfect bent zoals je bent, er hoeft niks aangepast of opgelost te worden. Sommige dingen vragen enkel aandacht en geen “werk”¬†.

‚Äʬ†Welke uitdagingen kom je tegen in het leven dat jij nu leeft?

Het idee dat we allemaal hebben: dat ik voor mijn dertigste bepaalde dingen “moet”, zoals een vaste relatie hebben. Dat is wat mij soms nekt, maar ik heb echt geleerd dat dit een conditie is van onze geest en eigenlijk nergens op slaat. Ik heb iets anders gekozen en dat betekent dat ik een leven leid op dit moment waar dat niet past. Soms bekruipt mij heus de angst, wat als..¬†maar¬†ook dat is niet¬†re√ęel. Ik ben blij dat ik mijn idee van een vaste relatie heb weggehaald want ik vind het soms moeilijk om te zien dat mensen bij elkaar blijven voor schijnveiligheid, terwijl ze hunkeren naar een vrijheid die ergens wacht. Ik denk dat ik beter vanuit deze positie van vrijheid, dan vanuit het “moeten” kan kiezen om met iemand mijn leven te delen. Dat voelt eerlijker en vanuit mijn hart.¬†¬†

‚ÄĘ Waar ben je de aankomende tijd te bevinden?

Heel misschien kom ik wel naar huis, wie weet.. En anders ga ik naar Peru! Dat lijkt me fantastisch!

‚ÄĘ Wat vind je een uitdaging aan het reizen?

Het niet hebben van mijn veilige plekje, dat vind ik soms erg moeilijk. Gezond eten onderweg is ook een uitdaging, want dat is zo ontzettend afhankelijk van waar je bent.

‚ÄĘ Hoe ga je ermee om dat je het soms lastig vindt om geen eigen plekje te hebben?

Ik moet zeggen dat het echt fasen zijn. Toevallig heb ik nu zo’n fase, ik kreeg pas te horen dat mijn laatste geliefde een kind krijgt, en dat was ineens een check voor de realiteit. Waar sta ik? Hoe lang ga ik dit nog doen? Als ik dan een hele gave avond heb hier in het hostel en een oude man van 83 ontmoet die fit met zijn kleinzoon door Chili reist en geniet van het leven en leeft vanuit zijn hart ben ik het ook al gauw vergeten hoor.. wat ik zeg, het zijn echt fasen.. Maar die zijn niet altijd makkelijk in je eentje aan de andere kant van de wereld.¬†¬†

‚ÄĘ Blijf je doorreizen of kies je uiteindelijk voor een vaste plek?

Het fijnste lijkt mij om een huis te hebben wat ik kan delen, met andere wereld vrouwen, nomaden en reizigers. Waar ik me thuis kan voelen en een eigen bed heb. Maar waar ik ook met een lekker gevoel rustig vier maanden weg kan blijven. Leuk idee he, in mijn hoofd ;). 

‚ÄĘ Hoe blijf jij met beide benen op de grond?

Dat is lastig hoor! Ik moet nog steeds af en toe aan dat touwtje trekken en weer even “landen”. Maar dat gaat steeds beter en het is een leuk proces.¬†

‚ÄĘ Heb je een tip voor een filosofisch en/of een spiritueel boek dat we echt gelezen moeten hebben?

De alchemist van Paulo Coelho, van dat boek wil je op reis! 

‚ÄĘ De kleine bruine labeltjes van je eerste sieradencollectie hadden mooie quotes om te inspireren en¬†jouw favoriet was: ‚ÄúLeef je droom‚ÄĚ. Is dit je lijfspreuk? Zo nee, wat is dan jouw¬†lijfspreuk/levensmotto?

© Lisa Galesloot

Ja leef je droom is het wel, al heeft het lang geduurd voor ik mijn droom heb durven herkennen. Misschien moet het wel zijn: Durf je droom te leven!

 

 

Over Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.

Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een aarde én watertype, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei perfecties en imperfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.

Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met de hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, en nodig jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light.

ūüíô

Leave a Reply

You have to agree to the comment policy.