Persoonlijk, Spiritueel

Fijne yoga en meditatie voor thuis

Het is je vast niet ontgaan dat yoga en meditatie kunnen helpen bij de alledaagse stress en algemene malaise die iedereen kent. Mediteren helpt je goed om naar binnen te keren en je gedachten en emoties te relativeren. Yoga helpt daar ook goed voor, maar ook om de (vastzittende) energieën weer te laten stromen in je lichaam. Zelf ben ik een voorstander van thuisyoga. Het is in je eigen tijd en je komt makkelijk in een flow van dagelijkse yoga. Ik zie mezelf in ieder geval niet iedere dag een les bij een yoga-school doen. Ook houd ik van begeleide meditaties die ik in bed of op mijn mat kan doen.

Daarom 5 Youtube-tips die ik gebruik voor thuis en mij erg helpen! So grab your mat and join with me 😉

 1. Yoga with Audriene
  Misschien heb je wel eens hiervan gehoord, want deze yoga is heel populair op Youtube. Als je yoga intikt kom je al snel bij haar uit. Met 2,8 miljoen (!) volgers met recht een populair Youtube-kanaal te noemen. Yoga with Audriene is yoga van de Amerikaanse Audriene, die simpel wordt uitgelegd en erg fijn is. Audriene legt op een hele rustige manier haarfijn uit hoe je (beginnende) yoga oefeningen doet. Ze heeft voor elke klacht wel een yogales en je kan een 30 dagen-challenge met haar doen waarin ze yoga met je opbouwt.Ook heeft ze foundations of yoga video’s, ofwel video’s waarin stap voor stap verschillende houdingen worden uitgelegd. Wel handig dat je een simpele zonnegroet kan, voordat je je benen in de lucht moet gooien ;). Daarnaast heeft ze specifiek hierop afgestemde yoga, zoals yoga voor angst en paniekaanvallen, een gebroken hart of voor sporters en nog veel meer.De ruimte waarin ze opneemt is vaak erg rustig. Een plant, fijn licht en een hond die vaak meedoet. Wat wil een mens nog meer?

   

 2. Boho beautiful
  Boho beautiful is naar eigen zeggen een reisyoga-levenstijl, voor lichaam geest en de aarde. De inhoud van dit kanaal is geconcentreerd op yoga, reizen, sport, meditatie, fitness, veganistisch eten, bewust leven en begeleide meditaties.

  Boho Beautiful is populair op Youtube. En dat is ook wel te begrijpen. De locaties en de muziek zorgen voor een superfijne setting. Een yoga les waarin je meteen meditatief bezig bent. Op een strand, in een olifantenresort in Thailand, op Bali, tussen de watervallen you name it.. Ik doe vaak yin yoga van hen. Die muziek erbij zorgt er voor dat ik makkelijk in een meditatieve staat kom als ik deze yoga uitoefen. Werkt top!

 

 1. YOGATX
  Yoga TX is ook een fijn kanaal. Van (beginners) full body yoga, stretch yoga & flexibility yoga tot aan yoga voor je chakra’s. Chakra’s zijn centra van geestelijke energie in het lichaam van de mens. De zeven belangrijkste chakra’s lopen langs je wervelkolom tot aan de kruin.Ben je al een beetje thuis in chakra’s en wil je aan chakra’s gerelateerd klachten oplossen? Dan is de chakra yoga challenge een echte aanrader. Je benadert hiermee je chakra’s met yoga en meditatie gericht op de specifieke plek waar je het nodig hebt.

  4. Meditative Mind
  Deze begeleide meditatie-serie is écht een aanrader. Met deze meditaties kan je gericht mediteren op elke chakra. Met bepaalde geluiden en zogenaamde binaural beats focus je echt op een chakra gebied en kan je zo de boel herstellen.

  Binaural beats is het bewust veranderen van je hersengolven op een specifiek moment. Door middel van geluid wordt je hersenstam gestimuleerd. Het principe hierachter is dat je daarmee bepaalde hersengolven activeert. Deze toon is verschillend in je rechter en linkeroor. Je brein merkt dit verschil op tussen beide oren. De tonen zijn wel gelijk. Bedoeling hiervan is om verschillende mate van bewustzijn te genereren.

  Je kan binaural beats voor verschillende doelen gebruiken. In deze chakra meditatie wordt gebruik gemaakt van draaggolffrequenties en binaurale frequenties die specifiek zijn afgestemd om elk van de zeven chakra-energiecentra te balanceren. Je begint bij de wortelchakra en eindigt bij de kruinchakra. Het hebben van een gebalanceerd chakrasysteem helpt je om je geaard en kalm te voelen. In een goed uitgebalanceerd systeem stroomt je energie en je ‘chi’ weer. En dat is fijn!

   

   

  5. Infinite waters
  Met meer dan een miljoen volgers op het Youtube-kanaal van Ralph Smart, de oprichter van Infinite waters, is dit een populair kanaal te noemen. Dit kanaal is opgericht om mensen te helpen hun beste versie te worden. Hij vindt het een geboorterecht om je vrij te voelen en zijn filmpjes en meditaties helpen je daarbij. Wij mensen zijn niet op aarde gezet om ons dagelijks angstig en gestrest te voelen en zijn video’s laten zien hoe je je bevrijdt van die angst.

  De onderwerpen waar Ralph over vertelt zijn heel divers, maar de rode draad hierin is hoe je je eigen leven kan creëren door positief te denken. Zijn overtuiging is dat iedereen ongeremde mogelijkheden heeft om alles uit zijn leven te halen. Het enige dat ons tegenhoudt is angst. Zijn uitleg is simpel en doeltreffend. Het helpt je snel om weer met beide benen op de grond te staan. Mij helpt het in ieder geval om te aarden.

   

Dit was maar een kleine greep uit het grote aanbod aan begeleide meditaties en online yoga. Voor beginners-meditatie zijn de Headspace-meditaties fijn of de korte meditaties van Sanny zoekt geluk. Maar er is nog veel meer te vinden! Zoek en gij zult vinden.

Ikzelf ben fan van de spirituele begeleide meditaties, waarin je dingen moet visualiseren. Meditaties die mij echt inzichten geven, dus meditatie die verder gaat dan alleen je gedachten observeren. Meer intuïtieve meditatie noem ik het. Ik noem een Commit Happines, de meditaties van Tijn Touber of een Dick de Ruijter.

Het is een beetje zoeken, maar ook voor dit geldt; maak het eigen. Experimenteer en kijk waar jij het beste bij voelt! Ken jij een Youtube-kanaal dat hier echt tussen moet staan? Laat het achter in de comments!

 

 

1 thought on “Fijne yoga en meditatie voor thuis

Leave a Reply

You have to agree to the comment policy.